Eindelijk CV en Water

Na jaren elektrisch verwarmd te hebben nu eindelijk CV!!!!
In de kelder, waar dus mijn dieren gehuisvest zijn, een radiator met driedubbele capaciteit. Nu moet ik dus alleen nog even uitdokteren hoe ik het beste kan instellen. De thermostaat hangt  in de huiskamer en is ’s zomers dus uit. De kelder is natuurlijk altijd een vrij koele ruimte dus even uitzoeken.

Veel prettiger is echter dat ik nu ook een vast waterpunt in de kelder heb, geen gemier meer met emmertjes en gietertjes…..

This entry was posted in Alle posts, In de kwekerij, Veranderingen in de kwekerij, Werkzaamheden. Bookmark the permalink.

2 Responses to Eindelijk CV en Water

 1. yvonne says:

  is het niet mogelijk dat je een extra thermostaat aansluit in de kelder dan? of alle verwarmingen in de zomer dichtdraaien, behalve in de kelder, waardoor je de verwarming wel kunt laten draaien? Wij zitten heir steeds met t probleem dat de luchtvochtigheid steeds gruwelijk daalt. Dit willen we op gaan lossen dmv een (geperforeerde) water/tuinslang, hydrokorrels onderin, dan houtsnippers er boven op. Enkel water toevoer is nog even een rpobleem (jerrycan evt.) wat zou jij adviseren? Thanks alvast 🙂 (ps we hebben een bak van b 70, d 50 en h 110 cm, met smaragdstekelleguaan)

  • admin says:

   Hallo Yvonne.
   Jouw idee om alle radiatoren in huis dicht te draaien had ik ook al bedacht (er zit een termostaatkraan in de ruimte) maar hetprobleem dan is dat de HR ketel aanslaat voor één betrekkelijkkleine radiator. Ten eerste is dat een enorme verspilling, ten tweede levert de ketel dan veel te veel energie voor één radiator dat niet bevorderlijk is voor de ketel (van de installateur gehoord!)
   Jouw probleem lijkt mij niet zo erg moeilijk en had ik ook:
   Ik heb dit deels zo opgelost als jullie dat gaan doen:
   Ik heb ook een laag hydrokorrels onderin liggen. Daar bovenop een laagje afzuigkapfilter, daar weer bovenop de grondlaag (Turf).
   Ik zorg er voor dat er altijd wat water onderin licht door gewoon dagelijks iets teveel te sproeien. Dit zakt door de turf en het filter naar de hydrokorrels en is relatief schoon. Als je nu ook nog een klein (afsluitbaar) PVC-pijpje tot bina de terrariumbodem plaatst kun je vaar gemakkelijk eventueel teveel aan water afhevelen met een klein slangetje dat je in het PVC buisje hangt en aanzuigt. Werkt prima.
   Mocht er nu toch nog een probleem blijven bestaan met je RLV zou je kunnen overwegen de terrarium overdag af en toe bij te verwarmen middels warmtematjes. Het water wordt dan wat warm en gaat verdampen. Heeft in het verleden bij mij ook prima gewerkt.
   Succes en laat maar eens weten wat je hebt geknutseld.
   Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*