Larvensysteem Budget maar prima!

I.v.m. het betrekkelijk grote aantal larven dat ik nu heb heb ik wat op het net en in de boeken geneust om een larvensysteem te maken/kopen dat het tweedagelijks verschonen van de larven vereenvoudigd.
Ik had dus een idee voor ogen: een geperforeerde assortimentsbox, geplaatst in een wat grotere bak gevuld met (vers) water. Bij het uitnemen van de box loopt het water uit de perforatie en wanneer deze zo goed las leeg is kan deze bak in een schone “ombak” geplaatst worden.
Op deze manier worden de larven niet al te veel belast door de verschoning en kunnen veel larven in één keer worden “verschoond”.

Na wat winkels bezocht te hebben kocht ik een ladesysteem gemaakt van polypropyleen waarin per lade twee assortimentsboxen geplaatst kunnen worden die ieder 12 larven kunnen huisvesten. De vakken zijn 5*5*5 cm en dat is voldoende voor bijna alle gifkikkerlarven.
Zo ziet het geheel er nu uit:

Het kastje zoals die nu in de kweekruimte staat.

Op de laden heb ik lijntjes gezet om aan te geven tot hoe hoog het water gevuld moet worden. Omdat de laden van polypropyleen zijn gemaakt zijn zij goed schoon te maken en verkleuren zij niet. Daarbij is het erg stevig en onbreekbaar.

In de lade een bakje water met assorimentsbox

 

In de ladePassen twee assortimentsboxen met 12 compartimentjes (eventueel zelf in te richten) van 5*5*5 cm, groot genoeg voor bijna alle larven.

12 larven van Dendrobates tictorius var. azureus

In één box zitten (in dit geval) 12 azureus-larven.

De bakjes blijf ik ook wel gebruiken voor kleinere aantallen en als quarantainebakjes.

De potten gebruik ik natuurlijk ook nog, voor zieke dieren, dieren die speciale aandacht behoeven etc.

 De kosten van dit hele systeem: Nog geen 45 euro!

This entry was posted in Alle posts, In de kwekerij, Technische zaken, Veranderingen in de kwekerij. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*