Beslommeringen in de kwekerij

Kwekerij op 29 september 2012, vlak voor de grote inbreuk op de rust

 

 Even een wat mindere periode rug.
Begin september werd ik getroffen door een longontsteking waardoor ik twee weken vrijwel uitgeteld was en het verzorgen van de dieren ging nog wel door maar het inzetten van nieuwe voedselkweken, het schoonmaken van de terraria en andere grotere klussen moesten op zich laten wachten.
Toen ik net een week weer behoorlijk op de been was gingen we op vakantie waardoor er weer een week uitviel.
Tot overmaat van ramp lag er na de vakantie een brief in de bus van Liander, onze leverancier van gas en elektra, dat de energieleverantie gesaneerd zou worden. Dit betekende dat er nieuwe leidingen gelegd zouden worden en deze moesten dus door de kelder naar binnen.
Daarvoor moesten dus een aantal bakken worden verwijderd met alle onegmakken die daarmee gepaard gaan.
Na het installeren van de nieuwe energiekabels en -buizen was de gehele kelder bezaaid met stof en gruis en was een schoonmaakactie van enige dagen het gevolg.
Het weinig inzetten van nieuwe voedselkweken wreekt zich dan weer een paar weken later en ik heb dan ook de afgelopen weken weinig kunnen voeren.
Vorige week eindelijk weer twee keer nieuw in kunnen zetten en vandeweek nog een keer dus hopelijk is over een week of twee de voedselvoorraad weer op peil. Voorlopig red ik het net aan.

Ondertussen ook nog even twee terraria waterdicht gemaakt omdat hiervan de bodemplaten waren gebarsten na de aanleg van een nieuwe CV-installatie in juli. Hiertoe heb ik eenvoudig een extra bodemplaat in de bestaande terraria gelijmd.
Ook nog vier terraia afgemaakt die nog niet helemaal waren afgebouwd.
Mijn kleine terraia heb ik, op één na, leeggehaald. Deze worden straks voorzien van een sproeiinstallatie (Gardena micro-drip) en moeten dus een dreinagesysteem krijgen. Het bakje dat nog niet leeg is wordt nog bevolkt door een viertal Ranitomeya variabilis die mijns inziens druk aan het voortplanten zijn. Het bakje is echter dicht beplant en de waterreservoirtjes zijn vrijwel onbereikbaar. Eventuele larven en/of eieren zijn dus niet te oogsten. Het groepje gaat dus ook naar een grotere bak, vergelijkbaar met die van Ranitomeya ventrimaculata.

Al met al doen de dieren zelf  het nog steeds erg goed en moet het “gehannes” in de kwekerij maar voor lief genomen worden.

This entry was posted in Alle posts, Bouw kwekerij, Ranitomeya variabilis nominaat, Technische zaken, Terraria, Veranderingen in de kwekerij, Werkzaamheden. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*