Update

Ik ben u natuurlijk ook nog een update verschuldigd na twee maanden afwezigheid:

Ranitomeya ventrimaculata heeft wat uitval gekend mar er zijn voldoende dieren uit verschillende ouders om door te gaan en nieuwe kweekgroepen samen te stellen.

Phyllobates vittatus heeft uiteindelijk voor 8 jongen gezorgd waarvan er 4 nog in mijn bezit zijn en een aparte kweekgroep gaan vormen.

Dendrobates tinctorius var. Alanis. Doet het prima en ik heb uit de bak twee weken geleden voor het eerst geluid gehoord. Alle vijf de dieren nog op en top!

Dendrobates leucomelas Sinds vanavond weet ik pas wie het mannetje van de vier is. Voor de eerste keer zág ik hem fluiten!

Ranitomeya variabilis Veel geluid maar met maar twee dieren een heel teer bezit en geen eieren! Wil dus de groep was uitbereiden op korte termijn!

Verder is de ruimte wat aangepast mbt. plaatsing van de terraria.
De kweken van de kleine fruitvliegen lopen goed.
Kweken van de grote fruitvliegen lopen matig.
Kweken van springstaarten lopen niet (meer).
Voeren van spinnetje uit de kelder bleek ook geen goed idee omdat die zich redelijk goed weten te nestelen op plaatsen waar de kikkers niet komen en daar de frutvliegen voor de kikkers verorberen. Daarnaast gaan de spinen zich in de terraria vermenigvuldigen en dat wil ik niet hebben.

This entry was posted in Alle posts, Dendrobates leucomelas, Dendrobates tinctorius alanis, Herpetologie.nl, In de kwekerij, Ranitomeya imitator Tarapoto, Ranitomeya variabilis nominaat, Ranitomeya ventrimaculata. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*