Dieren Update

Even een tussenstandje na het bezoek aan Hamm, vorige week.
Wat betreft nakweek is het momenteel extreem rustig, hier en daar wat voorzichtig gefluit, maar nu wel geregeld geluid bij Dendrobates tinctorius alanis! Wie weet!
Het gezoem van Ranitomeya variabilis en Ranitomeya venrtrimaculata is af en toe ook hoorbaar maar door het geluid van de ventilator in de ruimte vaak gewoon te zacht om te horen.
Dendrobates leucomels laat af en tyoe van zich horen, ik weet nu in ieder geval wel van één exemplaar dat het een zekere man is, ook niet onbelangijk.
De groep Phyllobates vittatus is inmiddels behoorlijk groot geworden (ca. 10 stuks) en ook deze hoor ik af en toe eens fluiten.
Al met al wel geluid maar daar blijft het dan bij… voorlopig…
In augustus is een tuinhuis gepplaatst waar een prachtige, houten regenton gevuuld wordt met hemelwater. Pas in september begon het noemnswaardig te regenen en nu kan ik dus voluit putten uit mijn regenton. De sproeiinstallatie, Handsproeier, gieter en de spuitflessen worden constant voorzien van regenwater. Hopelijk wordt hiermee het kalkprobleem in de sproeikoppen ook verholpen.

This entry was posted in Alle posts, Dendrobates leucomelas, Dendrobates tinctorius alanis, In de kwekerij, Phylobates vittatus, Ranitomeya imitator Tarapoto, Ranitomeya variabilis nominaat, Ranitomeya ventrimaculata, Terraria. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*