Ameerega bassleri misterie

Na de aanschaf van Ameerega bassleri waren de dieren een tijd lang vaak te zien. Eigenlijk in één keer leken de dieren verdwenen en het ergste werd gevreesd. Af en toe zag ik een bromeliablad bewegen of dacht ik verse uitwerpselen te zien maar verder: maanden lang geen teken van leven. Zolang ik niet zeker ben dat er geen levende dieren meer zijn blijf ik wel sproeien en voeren alsof er niets aan de hand is. Plotseling zag ik, na maanden dus, één kerngezond exemplaar; “Had ik er dan tocj nog één?” Ik ging bij een vriend en mede-hobbyist op bezoek die mij vroeg hoe het met de bassleri’s was. Ik vertelde het verhaal en kon dus niet vertellen of het er nog meer waren dan die ene. Uitgerekend de dag daarna hoor ik een tot dan toe voor mij onbekend gefluit: bassleri! Voorzichtig ging ik kijken en zag er twee. de dag erna drie. Vanaf dat moment iedere dag rond hetzelfde tijdstip, ongeveer twee uur voordat de lampen uit gaan, bassleri fluiten. Ik heb in ieder geval nog 3 exemplaren, in ieder geval één man en zeer waarschijnlijk, minimaal, één vrouw. Leuk dus…

This entry was posted in Alle posts, Ameerega bassleri, In de kwekerij. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*