(zeer) groot onderhoud

Ik ben begonnen met het reorganiseren van de terraria in de kweekruimte. Vorige week zijn wat terraria verplaatst en is de elektra wat verbeterd. Een aantal terraria liken wat te lekken en ik heb besloten om stap-voor-stap een aantal terraria te renoveren.
Het eerste terrarium heb ik gisteren leeggemaakt. Het blijkt dat er twee scheuren in de bodem zitten. Deze scheuren repareer ik door op de scheuren glasplaatjes te lijmen.
Ik maak de hoeken en randen goed schoon en voorzie die van een nieuwe laag silicone zodat lekkage geen issue meer is.
Het terrarium komt op een iets dikkere foamlaag te staan zodat oneffenheden worden opgevangen.
Wanneer het terrarium klaar is zal deze worden bevolkt door Dendrobates tictorius (var. alanis). Deze zitten nu in goede bakken maar het terrarium dat nu in de renovatie zit is iets groter waardoor ik de dieren weer alle vijf bij elkaar kan zetten.

Ondertussen ben ik een aantal bakken aan het herinrichten. Hopelijk kan ik mijn bestand uitbereiden op de komende beurs. Ik hou u op de hoogte….

This entry was posted in Alle posts, Beurzen etc., Dendrobates tinctorius alanis, In de kwekerij, Technische zaken, Terraria, Veranderingen in de kwekerij, Werkzaamheden. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*