Spinnenbeet!

Nee, ik heb geen vogelspinnen of andere dieren meer, alleen is mijn hobbykelder vergeven van de Steatoda grossa, een invasieve soort die steeds vaker in kelders voorkomt. De spinnen zijn niet agressief maar wél giftig.
Ik heb al jaren vele van deze spinnen in mijn kelder en stoor mij er niet zo aan. Ik stofzuig geregeld alle (zichtbare) dieren weg en houd het zo redelijk onder controle. Eén plaats waar ik natuurlijk vrijwel nooit bij kom is achter de terraria.
Nu heb ik vier dagen geleden wat terraria verplaatst en heb dus mijn vingers achter de terraria geplaatst om deze iets te kunnen opbeuren en daarbij is het waarschijnlijk gebeurd.
De beet zelf heb ik niet gevoeld maar toen ik klaar was had ik een piepklein jeukend bultje op mijn vinger waar je impulsief aan blijft krabben.
De dag erna was het kleine jeukende bultje een paarse bult geworden, nog steeds jeukend. Toen was al, miidden in de bult een “wondje” te zien, duidelijk een steek of een beet.
De derde dag was de bult meer een soort blaar geworden die pijn deed door de druk en de EHBO-er op mijn werk adviseerde hem voorzichtig door te prikken, nog niet zeker wetend wat het was.
Er kwam behoorlijk wat pus uit en de wond geneest lastig. Na wat leeswerk en bekijken van foto’s is dit dus hoogstwaarschijnlijk de beet van de spin.

spiderbite

Ik zal snel wat meer zoeken over Steatoda grossa (ook wel, onterecht, valse weduwe genoemd) maar de juiste Nederlandse naam is simpel: Grote Steatoda.

This entry was posted in Alle posts. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*